Mooi zijn, mooi blijven…. door onze specialistes!


Dit is een huidprobleem voor jongeren maar kan ook op latere leeftijd weer voorkomen.

Vaak ontstaat het tussen het 13e en 15e levensjaar. Het komt vooral veel voor op gezicht, de rug en schouders.

Hormonale veranderingen in de pubertijd zorgen er voor dat er meer talg geproduceerd wordt die vervolgens niet verwerkt kan worden in de talgklier waardoor deze verstopt en een uitweg naar buiten zoekt. Daar ontstaat dan de mee-eter uit die vervolgens gaat ontsteken. Ook is acne vaak erfelijk bepaald.

Acne behandeling. ( 90 min) €90,00

Als het gaat om Acne Vulgaris ( gewone acne) of om acne (stress acne) kunnen wij dit met kuur behandelingen onder controle krijgen.Wij kijken samen met jou welke kuur het beste bij de huid past.

Dat kan zijn :

  • glycolpeelingkuur
  • I.P.L. (intense pulse light) kuur
  • BABOR kuur ( met de speciale huidverzorgingslijn van BABOR gericht op de onzuivere huid)
  • Microdermabrasie ( afslijpen van de huid op een subtiele manier)

Deze behandelingen zijn er vooral op gericht om de talgklierproductie te remmen en de huid te verdunnen. Ook de ontstekingsremmende werking van de producten zijn erg belangrijk en raden we ook aan voor thuis gebruik.

1 keer in de 4 weken gaan we met de kuur aan de gang en na ongeveer 6 behandelingen is de huid rustig en kunnen de peelingen als onderhoud eens in de 6 weken worden gedaan.

Het ontstaan van acne:

Onder de huid bevinden zich talgkliertjes. Talg houdt de huid soepel en beschermt het tegen het binnendringen van bacteriën. Talgkliertjes voeren het talg naar de huidoppervlakte via de haarschacht. Als er teveel talg en huidschilfers worden aangemaakt zal er een propje ontstaan en in de vernauwde haarschacht blijven vastzitten. Deze propjes zijn het begin van acne en heten comedo’s.

Een comedo groeit doordat er steeds meer huidschilfertjes en talg bijkomen, hierdoor raakt de haarschacht volledig geblokkeerd. Dit zijn de gesloten comedo’s, de geelwitte bobbeltjes.

Al de haarschacht zich verwijdt is er sprake van een open comedo, zichtbaar als een zwart puntje. Deze wordt mee-eter genoemd. Deze zwarte kleur is geen vuil, maar wordt veroorzaakt door melanine, een pigmentstof die zich in de comedo bevindt! Zwarte mee-eters worden zelden of nooit puistjes. Uit de gesloten comedo’s kunnen wel puistjes ontstaan.

Prijs: € 90,00
Duur: 90 minuten

Belangrijk weetje!

ACNE EN DE (MIRENA) SPIRAAL

Acne is een huidprobleem en kan veel verschillende oorzaken hebben. Ook de mirena spiraal heeft invloed op jouw lichaam en huid.

Mirena spiraal
Niet alleen de pil heeft invloed op de talgproductie van de huid. Maar de spiraal kan ook veel teweeg brengen. We praten hier dan over de mirena spiraal.  Dit spiraal bevat de vrouwelijke hormonen: progesageen en levonorgestrel. Levonorgestrel doodt de zaadcellen en zorgt voor een blokkade tijdens het innestelen van de eicel in het baarmoederslijmvlies. Hierdoor wordt een zwangerschap voorkomen.

Bijwerkingen

De mirena spiraal is zeer betrouwbaar en gemakkelijk maar bevat ook andere bijwerkingen zoals stemmingswisselingen, onregelmatig bloedverlies en buik en rugpijn. Uit de cijfers is gebleken dat 35% van de vrouwen last krijgt van acne door de mirena spiraal.

Acne als bijwerking door de mirena spiraal
Levonorgestrel zorgt voor een verhoogde gevoeligheid van het mannelijk hormoon testosteron waardoor de talgklieren worden gestimuleerd. Bij een verhoogde toename in de talg productie kunnen de poriën sneller verstoppen en ontstekingen ontstaan.

Wat te doen?

Wanneer jij overgevoelig bent voor de levonorgestrel in de mirena spiraal is het verstandiger om deze spiraal weer te laten verwijderen. Doe dit in goed overleg met de huisarts. Acne klachten kunnen meteen minder worden bij het verwijderen van de mirena spiraal. In combinatie met juiste begeleiding en advies van een huidspecialist kan de acne optimaal behandeld worden.

Alternatief voor de mirena spiraal
Als alternatief raden wij de koper spiraal aan. Deze spiraal geeft geen hormonen af . De bijwerking hiervan is wel dat je menstruatie wat heftiger kan worden. Maar de keuze tussen acne of de menstruatie is al snel gemaakt in ons optiek. Overleg dit altijd even met je huisarts of gynaecoloog.