acne-behandeling-header

Dit is een huidprobleem voor jongeren maar kan ook op latere leeftijd weer voorkomen.

Vaak ontstaat het tussen het 13e en 15e levensjaar.Het komt vooral veel voor op gezicht, de rug en schouders.

Hormonale veranderingen in de pubertijd zorgen er voor dat er meer talg geproduceerd wordt die vervolgens niet verwerkt kan worden in de talgklier waardoor deze verstopt en een uitweg naar buiten zoekt. Daar ontstaat dan de mee-eter uit die vervolgens gaat ontsteken. Ook is acne vaak erfellijk bepaald.

Acne behandeling.

Als het gaat om Acne Vulgaris ( gewone acne) of om acne (stress acne) kunnen wij dit met kuur behandelingen onder controle krijgen.Wij kijken samen met jou welke kuur het beste bij de huid past.

Dat kan zijn :

  • glycolpeelingkuur
  • I.P.L. (intense pulse light) kuur
  • Courtin kuur

Deze behandelingen zijn er vooral op gericht om de talgklierproductie te remmen en de huid te verdunnen.Ook de ontstekingsremmende werking van de producten zijn erg belangrijk en raden we ook aan voor thuis gebruik.

1 keer in de 2 weken gaan we met de kuur aan de gang en na ongeveer 6 behandelingen is de huid rustig en kunnen de peelingen als onderhoud eens in de 6 weken worden gedaan.

Onze behandelingen worden vergoedt (of gedeeltelijk) door uw ziekenfonds.Vraag naar de voorwaarden bij de ziektekosten verzekeraar.

Het ontstaan van acne:

Onder de huid bevinden zich talgkliertjes.Talg houdt de huid soepel en beschermt het tegen het binnendringen van bacteriën.Talgkliertjes voeren het talg naar de huidoppervlakte via de haarschacht. Als er teveel talg en huidschilfers worden aangemaakt zal er een propje ontstaan en in de vernauwde haarschacht blijven vastzitten. Deze propjes zijn het begin van acne en heten comedo’s.

Een comedo groeit doordat er steeds meer huidschilfertjes en talg bijkomen, hierdoor raakt de haarschacht volledig geblokkeerd. Dit zijn de gesloten comedo’s, de geelwitte bobbeltjes.

Al de haarschacht zich verwijdt is er sprake van een open comedo, zichtbaar als een zwart puntje. Deze wordt mee-eter genoemd. Deze zwarte kleur is geen vuil, maar wordt veroorzaakt door melanine, een pigmentstof die zich in de comedo bevindt!Zwarte mee-eters worden zelden of nooit puistjes. Uit de gesloten comedo’s kunnen wel puistjes ontstaan.

Prijs: € 85,00
Duur: 90 minuten

partner-logo01
ariane_inden-logo